Samsun 7 bin 861 proje ile Türkiye ikincisi oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 7.si düzenlenen İlköğretim öğrencilerine yönelik 'Bu Benim Eserim' Matematik ve Fen Bilimleri Proje yarışmasında Samsun 7 bin 861 proje ile Türkiye ikincisi, bölge birincisi oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, bu başarının elde edilmesinde okul ziyaretleri, birebir rehberlik faaliyetleri yapan, eğitim ve seminerler veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) birimini ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada söz konusu başarının tesadüfî olmadığına değinen Cora, "Özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle 17 ilçede AR-GE birimleri rehberliğinde matematik ve fen-teknoloji öğretmenlerine eğitimler verilmiştir. Bu eğitimleri alan öğretmenlerimiz; öğrencilere rehberlik yaparak hayallerindeki projeleri gerçekleştirme fırsatı sağlamıştır." dedi.

"Her şey önce hayalle başlar daha sonra planlanır ve sonunda da proje olur." diyen Müdür Cora, "Biz öğrencilerimizin beyin fırtınası yaparak ve hayallerinin sınırlarını genişleterek hazırlamış oldukları projeleri çok önemsiyoruz. İyi bir ekip çalışması ile 7 bin 861 proje üretildi ve Samsun ili Türkiye 2.si oldu. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen il ve ilçe müdürlüklerimizin yöneticilerine, Ar-Ge birimlerinde görevli öğretmenlere, okullarımızdaki idareci ve öğretmenlerimize ve gonca güllerimiz olan öğrencilerimize teşekkür ederim. " diye konuştu.

Ar-Ge Birimi'nin bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü'ne brifing sunan MEM Şube Müdürü Kadri Bektaş, "Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ilgiyi-katılımı artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak amacıyla ulusal düzeyde 'Bu Benim Eserim' ilköğretim öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilimleri proje çalışması gerçekleştirilmektedir." şeklinde konuştu.

Samsun'da yapılan 7 bin 861 projenin değerlendirmesini yapan İl Çalışma Kurulu'nun bu projelerden bin 540'ını onayladığını belirten Şube Müdürü Bektaş, şunları kaydetti: "Bölge Çalışma Kurulu'na kalmasını uygun görmüştür. Çorum, Amasya, Sinop, Kastamonu, Ordu, Tokat, Giresun illerinden gelen öğretmenlerden oluşturulan Bölge Çalışma Kurulu, bugünden başlayarak 5 gün süreyle bölge elemelerine kalan tüm projeleri değerlendirecek ve Bölge Sergisi'ne kalacak olan projeleri belirleyecektir. 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında Türkiye Finali Ankara'da mayıs ayında yapılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber